Amsterdam artgallery schilderij kopen 1

Kant en klaar om op te hangen met schroeven

Alle schilderijen zijn direct klaar om op te hangen. Je kunt alle werken zonder problemen aan schroeven (of stevige spijkers) hangen. Afhankelijk van de grootte van het werk kun je dit aan één of meer schroeven hangen.

1. Begin met een Plan: Voordat je begint met het ophangen van kunst, is het essentieel om een plan te hebben. Bedenk welke muur of ruimte je wilt accentueren en welke kunstwerken je wilt laten opvallen. Maak schetsen of gebruik virtuele tools om de lay-out te visualiseren voordat je de hamer oppakt.

2. Creëer een Samenhangend Thema: Of het nu gaat om een galerijwand met verschillende stijlen of een focus op een enkel kunstwerk, zorg voor samenhang. Denk aan kleurenpaletten, thema's of stijlen die de kunstwerken verbinden en een visueel aantrekkelijk geheel vormen.

3. Speel met Hoogtes: Experimenteer met verschillende hoogtes bij het ophangen van kunstwerken. Een symmetrische rij op ooghoogte kan klassiek zijn, terwijl een speelse opstelling met verschillende hoogtes een eigentijdse uitstraling geeft. Houd ook rekening met de meubelstukken eronder voor een gebalanceerd effect.

4. Gebruik Innovatieve Ophangsystemen: Overweeg het gebruik van innovatieve ophangsystemen zoals zwevende planken, verstelbare rails of speciale schilderijhaken. Deze systemen bieden flexibiliteit en maken het gemakkelijk om kunstwerken te veranderen zonder gaten in de muur achter te laten.

5. Mix en Match Frames: Voeg visuele interesse toe door te spelen met verschillende lijststijlen en kleuren. Een eclectische mix van frames kan een unieke uitstraling geven aan je galerijwand. Zorg ervoor dat de frames complementair zijn aan zowel de kunstwerken als de omgeving.

6. Overweeg Verlichting: Goede verlichting kan de impact van je kunstwerken vergroten. Installeer spots, wandlampen of galerijverlichting om de kunst op een strategische manier te verlichten. Dit helpt niet alleen bij het accentueren van de kunst, maar creëert ook een warme sfeer in de ruimte.