9,5 KlantenbeoordelingKlantenservice: +31-075-750-6-710WhatsAppe: +31-(0)6-1372-6219
100% met de hand geschilderd   Gratis verzending Nederland & België   Atelierbezoek is mogelijk   Elk schilderij op maat aanpasbaar

Welke maat kunst past bij uw muur?

Stap 1: Bepaal uw beschikbare ruimte
Als u een grote open muur hebt, wilt u uw meubels omzeilen met behulp van de algemene regel van 2/3 tot 3/4 van dat gebied met uw schilderij. Maar als u een kleine kale muur hebt (zoals in een gang of tussen twee ramen), kunt u de ruimte een beetje opener houden door de volgende stap te gebruiken.
Stap 2: Doe een beetje wiskunde
Een richtlijn is het vrijlaten van 3/8 van de breedte van uw kunstwerk aan elke kant van uw gebied. Een andere manier om ernaar te kijken: de kunst moet 4/7 van de geselecteerde ruimte opnemen. Aangezien dit niet een fractie is, zien we dit vaak (als u het allemaal), gebruik deze wiskundige truc om de groottekunst te verkrijgen die u nodig hebt: vermenigvuldig uw wandruimte (in inches) met .57 (4/7 veranderd in een decimaal). Dus zeg je gebied is 150 cm - je wilt zoeken naar kunst die 80 cm breed is. Gemakkelijk, toch?
Stap 3: Ga winkelen
Nu je weet welke maat je zoekt, heb er plezier mee. En eerlijk gezegd, als je er een beetje boven of onder zit, zal niemand dit opmerken, zolang het stuk centraal staat.

Stap 4: Hang het kunstwerk op: Houd er rekening mee dat in het meeste open ruimtes het middelpunt van je kunst ongeveer ooghoogte moet zijn (het gemiddelde is 60 tot 65 centimeter van de vloer). Maar in de eetkamer en de woonkamer (en andere plaatsen waar je zit), hang de kunst een beetje lager en houd de onderkant van het frame 6-12 cm boven een bank, tafelblad of stoelrail.

Nestnota:
Bij het hangen van een groot stuk wordt de aandacht gevestigd op een brandpunt in de kamer, zoals een open haard of een bed, en vormt een meer formele toon. Als er maar een stuk te klein op de muur komt (vooral in een smalle ruimte), hang er een verticale serie stukken van dezelfde grootte bij. (Groeperingen van drie en vijf maken een natuurlijk centrum.) Om ze te verenigen, houd de ruimte tussen de stukken gelijk, zelfs als de frames verschillende maten hebben.

Mijn account or create an account