9,5 KlantenbeoordelingKlantenservice: +31-075-750-6-710WhatsAppe: +31-(0)6-1372-6219
100% met de hand geschilderd   Gratis verzending Nederland & België   Atelierbezoek is mogelijk   Elk schilderij op maat aanpasbaar

Koop een kunst (tips)

Ik was vorige week op een kunstveiling en hoorde daar twee mensen die over een schilderij in de verkoop spraken. Men zei onder andere dat het schilderij een laat werk was en niet de moeite waard was om te bieden. Wat is een laat werk, en zijn late werken niet de moeite waard om te kopen of te bieden? Meer algemeen, wie bepaalt of een kunstwerk de moeite waard is om te kopen?
A: Een laat werk verwijst naar een kunstwerk dat afgerond is aan het einde van een carrière van een kunstenaar. Of een laat werk de moeite waard is om te bieden of te kopen, hangt af van de artiest. Late werken kunnen soms commercieel van aard zijn, herhalingen van eerdere successen, of kunnen in andere opzichten minderwaardig zijn door de hoge leeftijd van een kunstenaar. In het algemeen verkiezen verzamelaars vroegere of middelbare carrière kunstwerken, maar niet altijd. Late werken van oma Moses, bijvoorbeeld, zijn zeer verzamelaar en zeker de moeite waard om te bieden.
Nu op uw bredere vraag - wat maakt een bepaald kunstwerk de moeite waard om te kopen? Met andere woorden, hoe zit het met een kunstwerk dat het in alle opzichten groot of goed of opmerkelijk is? Het antwoord omvat in grote mate het leven, de kunst en de carrière van de kunstenaar die het heeft gemaakt.
Een van de meest voorkomende fouten die onervaren kunstkopers maken is het kopen zonder veel meer te weten dan de namen van de kunstenaars wiens kunst zij beslissen dat ze willen kopen. Zij nemen aan dat alleen omdat een kunstenaar bekend is dat bijvoorbeeld een kunstwerk dat door hen is getekend, waardevol is en dat de handtekening alleen voldoende reden is om de kunst te kopen. De waarheid is dat het geweldig kan zijn en het kan vreselijk zijn. Als u voor één ogenblik denkt dat elk kunstwerk met een handtekening van een bekende artiest automatisch waardevol of van superieure kwaliteit is, bedenk u dan nogmaals. Veel kunstwerken van zelfs de beroemdste artiesten zijn zo erg dat geen geïnformeerde koper ze ooit zou kopen, hoe goed ze ook zijn.
Mensen overpayen vaak voor inferieure kunst omdat ze niet genoeg ervaring hebben met kunst en weten niet genoeg over de artiesten die het hebben laten weten of het goed is of niet. In feite is de belangrijkste reden waarom slechte kwaliteitskunst overal een markt heeft, dat mensen die geen idee hebben wat ze doen en kopen.
Alle artiesten, zelfs de beroemdste, maken goede kunst, goede kunst, niet zo goede kunst, en kunst die gewoon middelmatig is. Ga als volgt te werk:
* Kijk op het internet voor informatie over de kunstenaar uit zo veel mogelijk informatie. Stop niet na een of twee websites en denk dat je de due diligence gedaan hebt. Kijk ook eens in boeken, catalogi, kortom, zo veel mogelijk verschillende bronnen. Bijzondere aandacht besteden aan interviews of functies over de kunstenaar, online of in boeken of catalogi, en speciale aandacht besteden aan de afbeeldingen of illustraties, omdat deze gewoonlijk betere voorbeelden zijn van het werk van de kunstenaar.
* Praat met verzamelaars die bekend zijn met de kunstenaar, galerijen die kunst door de kunstenaar verkopen of vertegenwoordigen, en zelfs curatoren of critici als u een kans krijgt - wanneer en waar dan ook. Laat ze u uitleggen wat de goede kunst goed maakt en waarom.
* Als u gelukkig bent om de kans te hebben, spreek dan direct met de kunstenaar. Laat ze u informatie geven over hun carrière, hun CV, en laat ze bepaalde stukken of stijlen van kunst verklaren. Laat ze je vertellen over hun belangrijkste kunstwerken en wat ze belangrijk maakt.
* Kijk naar veel kunst van de kunstenaar - zoveel als je kunt en waar je het ook vindt. Je doel is om te leren waarom een ​​stuk meer wenselijk of duur is, en een ander niet.
* Winkelen. Krijg meerdere meningen van meerdere galerijen of dealers voordat u koopt. Niet uitsluitend op een galerij of dealer afrekenen, hoe moeilijk dat wellicht ook is.. Wacht tot je een goed gevoel hebt voor de algemene markt.
* Houd er rekening mee dat het allemaal over de kunst gaat. Het maakt niet uit hoe mooi of goed ingericht de galerij of hoe de verkoper overtuigt, wil je ervoor zorgen dat je een kwalitatief hoogwaardig kunstwerk voor je geld krijgt.
* Bevestig alle aanspraken die een verkoper doet over een bepaald kunstwerk (of de kunstenaar die het heeft gemaakt). Vaak kunt u de verkoper eenvoudig vragen om informatie of gegevens die onderbouwen wat ze u vertellen. Wat u wilt zijn feiten - namen, data, prijzen, illustraties, essays, websites, enz. Als u niet zeker bent of u genoeg informatie heeft om door te gaan, wacht u tot u die informatie wel hebt.
* Probeer niet slim te zijn en de struiken voor koopjes te verslaan, totdat u echt weet wat u wilt.

Mijn account or create an account